Lagaminas – stilius, komfortas, funkcionalumas

lagaminas

lagaminasSėkmingos kelionės dalis – patvarus ir patogus lagaminas. Tačiau jo pasirinkimas priklauso ir nuo kitų aspektų: su kokia transporto priemone keliausite, kiek laiko truks Jūsų kelionę, į kur keliausite ir ką norėsite matyti savo krepšyje. Tačiau apie viską nuo pradžių.

Transporto būdas

Nėra taip, kad lagaminai visiems tiktų. Tai reiškia, kad skirtingi lagaminai turėtų būti pasirinkti pagal tai kuo keliausite. Ar ketinate skristi, važiuoti traukiniu, automobiliu, autobusu, keliauti keltu, išsiruošti į žygį…

Jeigu Jūsų kelionė prasidės oro uoste, nepamirškite susipažinti su avialinijų kompanijų reikalavimais, nes, kaip pavyzdžiui, lagaminai ryanair ir lagaminai wizzair yra skirtingų išmatavimų. Itin dideli lagaminai bus nepatogūs keliaujant traukiniu. Užtat lagaminu komplektai gali tapti tinkamiausiu pasirinkimu išsiruošus į kelionę automobiliu.

Kur keliausite?

Jeigu vykstate į vietą, kurioje prireiks bent kelių žieminių kombinezonų, slidininko batų ir dar kelių kilogramų maisto, mazi lagaminai netiks dėl to, kad į juos netilps numatyti daiktai. Lagamino talpą galima paskaičiuoti pagal šią formulę: aukštis x plotis x gylis = talpa. Žinant šiuos duomenis bus lengviau apskaičiuoti kokio dydžio lagamino Jums prireiks.

Laikas

Natūralu, kad kuo ilgiau išvažiuojate, tuo daugiau daiktų Jums reikia. Todėl ir lagaminas turėtų būti didesnis.

Jeigu jau teko keliauti, turbūt pastebėjote, kad nelygioje vietoje, ilgai neatlaiko plastikiniai lagamino ratukai. Antra gudrybė – minkštos medžiagos lagaminas (dažniausiai gaminamas iš poliesterio pluošto ir nailono) gali sutalpinti daugiau daiktų, nei kietas lagaminas. Pastarasis pravers skrendant lėktuvu.

Verta iš anksto pasirūpinti ir lagaminų apsaugomis. Tarkim, lagaminai samsonite ir lagaminai jysk jau yra su specialiomis spynelėmis. Tačiau jeigu Jūsų pasirinktas lagaminas yra be apsaugų, o kelionės metu jis dažniausiai bus paliekamas kitų žmonių rankoms (oro uosto darbuotojai, viešbučio personalas ir pan.), nepagailėkite kelių eurų spynelei įsigyti.

Jeigu lagaminas netelpa į rankinį bagažą, nepalikite jame jokių dūžtančių arba brangių daiktų, nes oro uosto personalas turi atskirą taisyklių paketą dėl atsakomybės pervežant lagaminus. Nereikia net sakyti, kad dingęs kompiuteris su visais krepšiais nebus tobulos kelionės pradžia.

 

 

Parašykite komentarą