Kuriant verslą – kam verta skolintis?

vartojimo paskola

vartojimo paskolaKartais tikrai gera priežastis griebtis vartojimo paskolos – tai verslo kūrimas. Jeigu turite idėją, kuri nuolat jus degina iš vidaus, negalite jos pamiršti ir norite kuo greičiau ją įgyvendinti, neabejotinai turėtumėte taip ir daryti – bet prieš tai viską gerai įvertinus. Kaip žinia, naujam verslui tenka rizikuoti ir pradėti viską iš minuso, nes kapitalo prieš tai sukaupta juk nebūna. Taigi, greito vartojimo kreditas taip pat bus tas dalykas, dėl kurio galbūt reikės gerai pamąstyti, ar galima savo verslo pradžią pradėti būtent nuo jo. Apžvelgiame keletą situacijų, kada skolintis vardan verslo pradžios iš tiesų yra puikios idėjos, o kada gal ir ne pačios geriausios.

Įstatinis kapitalas galbūt nėra būtinas

Galbūt jūsų verslo idėja yra tiesiog atidaryti įmonę. Nes jums reikia samdyti žmones, reikia, kad galėtų būti sutartys su tiekėjais ir pan. Pasižiūrite buhalterijos įstatymus ir įmonių steigimo įstatus ir matote, kad norint įsteigti UAB, reikia įstatinio kapitalo, ir visai nemažo. Tada norite vartojimo paskolos, kurią ir panaudosite būtent šiam tikslui. Bet palaukite – kam mokėti ten, kur galite išvengti? Pradžiai galite rinktis kitokią įmonės rūšį, kuri tiesiog nereikalauja tokio dalyko ir dėl galima daug lengviau žengti tą pirmąjį žingsnį. Kas tai? Tai Mažoji bendrija, Individuali įmonė, tai Viešoji ne pelno siekianti įstaiga. Jeigu jums iš esmės tinka ir šių juridinių asmenų turimi įgaliojimai, pradėkite įmonę taip. Nereikės įstatinio kapitalo, o paskola iki 10000 eurų juk tikrai galės būti panaudota kitiems, veikiausiai daug geresniems tikslams. Juk pradžioje pinigų reikia viskam, tad ir su paskola tikrai turėsite ką veikti.

Kita vertus, jeigu norite būtent UAB ir turite tam rimtą pagrindą tuomet puiku, kad vartojamosios paskolos palukanos skolinimosi platformose gali būti tokios nedidelės – nes būtent iš ten jums ir vertėtų šiek tiek pasiskolinti tai pirmajai pradžiai.

Įvertinkite, kokius darbus galite atlikti patys

Kuriant įmonę, reikės labai daug galvoti apie tai, ką galite padaryti patys, kur galite panaudoti jau turimus resursus, o kur visgi reikės ieškoti pagalbos iš šalies, kur skolintis paskolas bus geriausia išeitis. Tačiau reikėtų galvoti ne taip, kad „nieko nedarysiu pats, visur samdysiu profesionalus“, ir ne taip, kad „viską darysiu pats, nes viską moku“. Tai du kraštutinumai, kaip suprantate, nė vienas neskamba protingai. Pagalvokite, ką iš tiesų su savo gebėjimais galite padaryti patys, o kas nėra jums taip jau artima, ir ką verčiau reikėtų perleisti daryti kitiems. Galbūt jūsų verslo esmė bus interneto parduotuvė, o gal kita platforma, kada viskas pagrinde vyks per internetą. Tada labai svarbu bus, pavyzdžiui, kaip atrodo tos svetainės turinys, kaip tos paslaugos ir prekės pristatytos. Reikės geros svetainės dizaino, tekstų, logikos ir pan. Tokiu atveju, jeigu bandysite patys „pasimokyti dirbti su WordPress, o tekstus žmona parašys, nes gerai lietuvių kalba mokykloje sekėsi“, būsite pasmerkti. Nedarykite visko, kas atrodo gal ir įmanoma, bet kažkodėl toje srityje yra profesionalų. Jeigu verslo sritis ir pati idėja yra sėkminga, tai vartojamoji paskola internetu būtent siekiant susimokėti už tokias paslaugas – tai tiesiog tarsi esminė turėtų būti jūsų užduoties dalis. Negailėkite svarbiausiems dalykams, net jeigu tam reikalinga vartojamosios paskolos. Be darbo, be pastangų ir rizikos nepasieksite, ko norite. Tačiau jeigu teisingai paskirstysite jėgas, surizikuosite kur reikia, tikrai būsite sėkmingi.

 

Parašykite komentarą