Ar skiriasi buhalterinė apskaita Klaipėdoje pagal įmonės dydį?

buhalterinė apskaita Klaipėdoje

buhalterinė apskaita KlaipėdojeĮmonės valdymas ir tvarios jos finansinės situacijos išlaikymas – toli gražu ne paprastas darbas, o greičiau jau tikras iššūkis, lengvai įkandamas ne kiekvienam verslininkui. Todėl vis daugiau įmonių vadovų kreipiasi į profesionalias įmones, teikiančias buhalterines paslaugas ir galinčias užtikrinti tinkamą įmonės darbą. Jeigu ir Jums reikalinga buhalterinė apskaita Klaipėdoje, ne pro šalį būtų pasidomėti tokiomis įmonėmis. Iš kur žinoti, kokių paslaugų ar net paslaugų paketo Jums reikia?

Mažiau žmonių – mažiau darbų

Iš tiesų buhalterinės apskaitos ir kitų buhalterinių paslaugų įkainiai labai susiję su įmonės dydžiu. Deja, tačiau taip jau yra, kad kuo daugiau žmonių įmonėje dirba, tuo daugiau darbo joje turi ir buhalteris. Pirmiausia todėl, jog buhalterinė apskaita Klaipėdoje ar bet kuriame kitame mieste yra ne tik įvairių ataskaitų paruošimas, bet ir atsiskaitymas su darbuotojas. Taigi tai reiškia, jog apie kiekvieną darbuotoją buhalteris turi reguliariai informuoti „Sodrą“, taip pat kiekvieną kartą apskaičiuoti darbuotojui priklausomą atlygį, avansą, atostoginius, kitas išmokas. Taip pat aktualu pildyti duomenis apie darbuotojų šeimyninę padėtį, gyvenamąją vietą, turimus vaikus. Tad natūralu, kad įmonėje, kurioje darbuotojų yra nedaug, buhalteris gali skirti mažiau laiko visiem šiems darbams nudirbti. Tuo tarpu didžiulių įmonių, kuriose dirba daug darbuotojų, buhalteriai dirba kaip iš peties.

Skirtingos veiklos kryptys

Labai svarbu žinoti, jog buhalteris buhalteriui nelygus. Nesvarbu, net jei ir kreipsitės į profesionalus, tokius kaip UAB „Vakarų finansai“, kurie atlieka buhalterines paslaugas, visur pirmiausia reikės papasakoti apie tai, kokia veikla užsiima Jūsų įmonė. Nes ir nuo to labai smarkiai priklauso buhalterio darbas. Pavyzdžiui, maitinimo įstaigoje dirbantis buhalteris turi kasdien vesti įvairiausių prekių ir produktų įsigijimo sąskaitas faktūras į buhalterinę programą. Tik pagalvokite, kiek tai užima laiko. Juk daug žmonių kasdien maitinantis restoranas kiekvieną dieną sulaukia šviežių vaisių, daržovių, mėsos, duonos gaminių, pieno produktų ir kitų pačių įvairiausių prekių, kurios atkeliauja su sąskaitomis faktūromis, tad dienos pabaigoje jų gali susikaupti kelios dešimtys. Ir taip kiekvieną dieną. Tuo tarpu daug santykių su kitais juridiniais asmenimis neturinčioje įmonėje buhalterio diena gali būti keik lengvesnė. Tad elementaru, kad skirtingų įmonių buhalterinė apskaita Klaipėdoje ar kitame mieste ir gali būti vykdoma pagal skirtingas kainodaras. Nuo įmonės veiklos priklauso ir „Vakarų finansai“ ar kitos įmonės  buhalterio vietos įkainojimas. Jei įmonėje gausu kasdienio darbo, dažnai toks buhalteris ne tik uždirba daugiau, bet dar gali turėti ir padėjėją.

Parašykite komentarą