Saldžių sapnų: kas lemia jūsų miego kokybę?

naktinukai

naktinukaiŽmogus trečdalį savo gyvenimo praleidžia lovoje. Kokybiškas miegas svarbus mūsų gerai fizinei bei psichologinei savijautai, produktyvumui, pakiliai nuotaikai ir pilnaverčiam gyvenimui, tačiau stresas, darbe ar asmeniniuose santykiuose jaučiama įtampa sutrikdo saldžius sapnus, todėl jaučiamės pavargę ir išsekę. Štai keletas patarimų, kurie padės lengviau užmigti ir ramiau miegoti visą naktį.

Viskas prasideda nuo gero čiužinio

Šiandien čiužinių pasirinkimas išties platus, todėl galite tikrai rasti tokį čiužinį, ant kurio miegosite lyg ant debesies.  Prieš perkant čiužinį, reiktų jį išmėginti: pagulėti, pasivartyti, jei miegate ne vienas, padarykite tai su savo partneriu ar partnere. Pirmenybę teikite čiužiniui, ant kurio miegant nejaučiate savo partnerio judesių, be to, svarbu ir čiužinio minkštumo zonos. Atminkite, kad ties pečių linija ir dubeniu čiužinys turėtų būti kietesnis, nes tai sunkiausios kūno vietos, kurios į vientiso minkštumo čiužinį dar labiau įdubs ir ryte atsikelsite su skaudančia nugara ar jausite įtampą pečių linijoje.

Patalynė ir naktiniai drabužiai

Nėriniais puošti naktinukai išties atrodo labai viliojančiai ir seksualiai, tačiau visada atkreipkite dėmesį į savo naktinių drabužių sudėtį. Visada rinkitės natūralius audinius, pavyzdžiui, šilką medvilnę, nes jie nealergizuoja odos, leidžia jai kvėpuoti, geriau garina drėgmę, todėl po nakties atsibusite žvalūs ir gaivūs.  Tuo tarpu, itin seksualūs sintetiniai naktinukai turėtų būti naudojami tik kaip įžanga į meilės žaidimus, o ne kasdieninis naktinis rūbas. Norite kokybiškų, stilingų naktinių, kuriuos vilkėdama jaustumėtės lyg princesė? Tokiu atveju, užsukite čia: www.apatinukai.lt

Kaip ir naktinukai, taip ir patalynė turėtų būti pasiūta iš natūralių audinių.  Tiesa, pagalvių ar antklodžių užpildai gali būti ir sintetiniai, nes tokiuose užpilduose nesiveisia dulkių erkutės, tačiau su oda kontaktuoti turėtų natūralumas.

Miegokite gryname ore

Prieš miegą visada išsivėdinkite kambarį, grynas oras atpalaiduoja, lengvina kvėpavimą, todėl ryte atsibusite geriau pailsėję ir „lengva“ galva. Be to, prieš miegą pasimėgaukite raminančia arbata, pamedituokite, paskaitykite knygą ir užsiimkite mėgstama veikla, kuri jums leidžia pamiršti kasdieninius rūpesčius.

Parašykite komentarą