Ar gražūs laikrodžiai gali būti praktiški?

laikrodžiai

laikrodžiaiVieni laikrodžiai labai gražūs, kiti itin praktiški. O ar galimas derinys, kai dailumas ir praktiškumas eina išvien? Žinoma, atsakytų laikrodžių gamintojai. Akį traukiantis korpusas ir įvairios papildomos funkcijos – komplektas, už kurį, tikėtina, reikėtų pakloti daugiau, bet kuris tikrai įmanomas.

Funkcijų gausa stebina

Chronografas, chronometras, datos rodymas ir netgi… mėnulio rodmuo! Kokia mėnulio fazė? Laikrodis tai rodo. Skamba neįtikėtinai? Gal ir ne visai įprasta, bet tai tiesa – ciferblatas su mėnuliu yra realus variantas. Datos langelis ir kiti sprendimai – ne tik funkcionalūs, bet ir estetiški, suteikiantys aksesuarui papildomų atspalvių.

Natūralu daryti prielaidą, kad brangesnis gaminys turi daugiau funkcijų. Visgi nesunkiai paprieštaraujama: kai kurie ypač brangūs laikrodžiai kaip tik yra minimalistinio dizaino ir nepasižymi jokiomis papildomomis funkcijomis. Tad pirminis aspektas dažniausiai yra prabanga, prestižas.

Tiesa gimsta diskusijose?

Aišku, jei laikrodis kainuoja dešimtį eurų, jo nė už ką nepavadinsi prestižiniu. Bet tai tik įrodo, jog žmonių poreikiai ir norai skirtingi. Vienas ieško kuo brangesnio automobilio, bet neskiria dėmesio laikrodžiui, o kitam automobilis yra žymiai mažiau svarbus nei laikrodžio pasirinkimas. Ir ši diferenciacija galioja kone visur – tiek kalbant apie drabužius ar būstus, tiek diskutuojant apie valgį ar studijas.

Kartais tiesa gimsta diskusijose, bet dažnai diskusijose gimsta… dar daugiau diskusijų.

Apie grožį ir praktiškumą

Praktiškiausiu variantu tradiciškai laikomi laikrodžiai su metaline apyranke. O jų būna įvairių, atitinkančių kiekvieno estetinį skonį. Tad teiginys „gražūs laikrodžiai yra praktiški“ yra visiškai teisingas, neprieštaraujantis šiuolaikiniam šveicariškų ar japoniškų gaminių asortimentui.

Tiesa, jei nesivaikote solidumo, kitas praktiškas variantas – kaučiukinė apyrankė. Aktyvią veiklą mėgstantys žmonės renkasi tokius laikrodžius ir džiaugiasi jų teikiamu užtikrintumu.

Žinote, kur lenkiame? Metalinės apyrankės, kaučiukinės… Visa tai reiškia, kad buvome teisūs: norai skirtingi, dėl skonio nesiginčijama. O diskusijose atrandama vis naujų ir naujų klausimų.

Užtat kai kas neabejotinai patvirtinama. Gražu gali būti praktiška. Tuo ir pabaigsime straipsnį. Jei ieškote aksesuaro, kuris ne tik puoštų, bet ir praverstų kitais atžvilgiais, ką nors tikrai išsirinksite.

Parašykite komentarą