Vėdinimo sistemos privalumai

Teisingai įrengta vėdinimo sistema patalpose reguliuoja oro masių judėjimą, kontroliuoja drėgnumą, aprūpina jas šviežiu oru ir pašalina užterštą. Ji yra būtina komfortiško mikroklimato sukūrimui, nuo kurio priklauso žmogaus sveikata ir darbingumas. Vėdinimo sistemos prailgina pastatų tarnavimo laiką, neleidžia kauptis pelėsiui ir grybeliams. Būtent todėl, dar projektuojant statinius yra apskaičiuojamas reikalinga oro apykaita ir parenkamas tinkamas vėdinimo būdas. Nors egzistuoja keli vedinimo sistemų variantai, neabejotinai, kad bet kuris iš jų yra tinkamas būdas pagerinti savo gyvenimo sąlygas ir užkirsti kelią daugeliui problemų.

Žmonės dirbantys blogai vėdinamose patalpose susiduria su sveikatos problemomis. Jie kenčia nuo galvos skausmo, džiūnančių akių, dėl ko mažėja jų darbingumas ir gali išsivystyti rimti organizmo funkcijų sutrikimai. Ypač dažnas susirgimas, susijęs su nepakankamai vėdinamu oru yra alerginė sloga. Taip pat smarkiai silpsta žmogaus imuninė sistema, ko pasekmėje vis dažniau sergama peršalimo ir virusinėmis ligomis.

Renkantis tinkamą vėdinimo sistemą savo namams verta žinoti pagrindinius jų skirtumus. Jos visos gali būti skirstomos į kelias grupes, priklausomai nuo to, pagal ką jas bandysime klasifikuoti. Vienas iš tokių skirstymo būdų yra oro apykaitos principas. Pagal jį visos sistemos yra skirstomos į natūralias, mechanines ir kombinuotas. Pirmosiose oro srovės patenka į patalpas ir yra pažalinamos iš jų naudojant paprastus fizikinius dėsnius ir žinias apie temperatūrų skirtumus bei oro slėgį. Iš esmės, kiekvieną kartą atidarant namų langus, mes atliekame natūralų vėdinimą, kuris kartais patobulinamas įvairiais ortakiais, kurie įrengiami statybų metu. Prie mechaninių vėdinimo būdų priskiriami visi, kur oro masių judėjimui organizuoti yra pasitelkiama įvairių prietaisų pagalba. Tokios sistemos neretai atlieka ir papildomas funkcijas. Taip pavyzdžiui rekuperatoriaus pagalba galima ne tik efektyviau vėdinti bet ir šildyti patalpas. Pardavėjų pasiūlytas rekuperatorius ir atsiliepimai apie jį padės sudaryti pilnesnį vaizdą apie jo naudą.

Parašykite komentarą