Telefono ekrano keitimas: ką būtina žinoti

Telefonas – svarbus daiktas daugumai žmonių. Vieniems tai tik susisiekimo su šeimos nariais ir draugais priemonė, kitiems dar ir darbas, nuotraukų albumas ir laisvalaikio praleidimo būdas. Mobilųjį įrenginį dažnai esame linkę saugoti, nes pastarojo remontas gali ne tik brangiai kainuoti, bet ir remonto metu liekame be susisiekimo priemonės. Kad ir kaip siektume to išvengti, daugumai yra nutikę, jog telefonas išslydo iš rankų, krito ant žemės ir pakėlus jį pamatote, jog suskilo ekranas.

Lietimui jautrus stiklas ar ekranas?

Nutikus prieš tai atrašytai nesėkmei, kyla klausimas – ar užteks pakeisti tik lietimui jautrų stiklą, o gal keisti teks visą ekraną? Keisti tik viršutinį stiklą bus pigiau, tačiau verta paminėti, kad kaina priklausys nuo telefono modelio ir gamintojo. iPhone ekrano keitimas yra vienas brangiausių, lyginant su kitų gamintojų telefonais. Kartais nutinka ir taip, jog sudužusį lietimui jautrų stiklą atskirti nuo viso ekrano negalima dėl vienų ar kitų priežasčių, todėl net jei suskilo tik stikliukas, gali tekti keisti visą telefono ekraną. Nustatyti, ar susikilo tik išorinis stiklas, galite ir patys: tokiu atveju nėra matomų jokių juodų ar spalvotų dėmių, šešėlių ar juostų vidiniame ekrane. Atsiminkite, jog lietimui jautraus stiklą kai kuriais atvejais galima atskirti ir pakeisti, tačiau tą atlikus telefonas jau neatitiks gamintojo reikalavimų ir nebebus taikoma gamintojo garantija. 

Originalus stiklas ar kopija?

Norėdami nuspręsti, originalų ar neoriginalų stikliuką ar ekraną naudoti remontui, verta atsiminti, kad, visų pirma, skiriasi kokybė. Gaminant neoriginalius ekranus, nėra laikomasi kokybės parametrų, nustatytų pačio gamintojo – dėl to šių ekranų lietimui jautrios savybės yra prastesnės, taip pat šie ekranai gali būti labiau linkę braižytis, skilti, trupėti. Rinkdamiesi originalų stiklą būsite tikri, jog išsaugote telefono specifikacijas – atsparumą drėgmei, dulkėms ir pan.

 Jei jau nutiko taip, kad suskilo telefono ekranas, jokiu būdu nepulkite bandyti remontuoti ar keisti patys. Tam yra specialistai, turintys visą gamintojo programinę, techninę žinių bazę, reikalingą mobiliųjų telefonų remontui. Verta pastebėti, jog prieš atiduodant telefoną remontui, būtinai patikrinkite atsiliepimus apie remonto vietą internete – būsite ramūs, kad telefoną atidavėte į patikimas rankas.

Parašykite komentarą