Parama saulės elektrinėms ir saulės energijos privalumai

focused young professional engineer installing solar panel
focused young professional engineer installing solar panel
Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

Ar žinai, kad Lietuviai,  namų ir daugiabučių savininkai jau gali naudotis parama saulės elektrinėms statyti. Procesas yra lengvas, o kas nori įsirengti saulės elektrinę jėgainę turi gerus šansus ją gauti ir padengti daugiau nei 35% saulės elektrinės pastatymo išlaidų.

Saulės energijos privalumai

Gyvenamųjų namų saulės energijos sistema gali padėti sutaupyti pinigų, nes sumažina elektros energijos kiekį, kurį gaunate iš elektros energijos bendrovių. Kai kuriais atvejais, kai saulės energijos sistema yra didelė, ji gali pagaminti pakankamai elektros energijos, kad jūsų elektros skaitiklis būtų atsuktas atgal ir jums būtų mokama už elektros energiją, kurią tiekiate elektros energijos bendrovėms. Jūsų saulės energijos sistemos pagamintos energijos perteklius pateks į elektros tinklą ir bus naudojamas kituose namuose.

Dar visai neseniai fotovoltinės saulės baterijos gyvenamiesiems namams buvo labai brangios, tačiau padėtis keičiasi ir dabar galima pasistatyti nuosavą saulės energijos sistemą gyvenamiesiems namams vos už kelis šimtus eurų.

Jei visi pasistatysime savo saulės baterijas ir sumažinsime iškastinio kuro naudojimą elektros energijai gaminti, tai turės tik teigiamą poveikį aplinkai.

 Ilgainiui gerina žmonijos sveikatą

JAV Energijos efektyvumo ir atsinaujinančios energijos biuras mano, jog saulės energijos sistema gali padėti sumažinti vandens trūkumą, tačiau toje pačioje ataskaitoje biuras taip pat apskaičiavo, kad švaresnis oras gali turėti teigiamą poveikį žmonijos sveikatai. Iš tikrųjų, jų skaičiavimais, galėtume išgelbėti daugiau kaip 25 000 gyvybių.

Taip yra todėl, kad su švaresniu oru atsiranda švaresni plaučiai.

 Padeda kovoti su klimato kaita

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus yra klimato kaitos klausimas. Nuolatinis teršalų ir papildomo CO2 išmetimas į orą kainuoja mūsų planetai. Dėl to aplinkai vis sunkiau valyti orą. Didėjant anglies dvideginio kiekiui, didėja ir mūsų sulaikoma saulės šiluma. Šios besikeičiančios oro sąlygos ir toliau darys įtaką skirtingoms klimato zonoms, dėl to vieni klimatai sušils, kiti atvės, o orai visur taps staigesni ir nepastovesni.

Mokslininkai ir klimatologai yra sukūrę daugybę darbų, kurie apima eksperimentus, klimato modelius ir tyrimus. Dabar šie specialistai vieningai sutaria, kad norint sustabdyti klimato kaitos bangą, mums reikia atsinaujinančiosios energijos projekto.

Parašykite komentarą