Vandens siurbliai: neatsiejama praktiško gyvenimo dalis

Vandens siurbliai šiandien gana plačiai naudojami ir buityje, ir versle, ir pramonėje bei gamyboje. Renkantis šį prietaisą svarbu žinoti ne tik jo paskirtį ir kriterijus, kurie leis pasirinkti geriausią variantą, bet ir pasirinkti patikimą vandens siurblių gamintoją. Praktika rodo, jog patys populiariausi yra LOWARA vandens siurbliai.

Vandens siurbliai skirstomi į dvi pagrindines grupes: buitinius ir pramoninius. Buitiniai siurbliai gali būti paviršiniai ir panardinami. Paviršinius siurblius dažniausiai pasirenkama tais atvejais, kai vanduo reikalingas ne tik kasdieniniam vartojimui, bet ir kažkokiems stipresniems atvejams, kai reikalinga itin  galinga vandens srovė. Šie prietaisai dirba šiek tiek garsiau. Garso prasme geriausi panardinami siurbliai – jie atsparūs vandens poveikiui, todėl ilgai nesurūdys , o būdami po vandeniu skleis nežymų garsą. Panardinami vandens siurbliai puikiai tinka drenažui, baseinų ar tvenkinių išsiurbimui. Iš nerūdijančio plieno pagaminami vandens siurbliai yra apsaugoti nuo korozijos. Šie vandens siurbliai užtikrina ilgą tarnavimo laiką.

Grįžtant prie mūsų minėtų LOWARA vandens siurblių, tenka išskirti keletą sričių, kuriose šių siurblių pasirinkimas taps idealiu variantu:

  • Gyvenamųjų ir komercinių pastatų kasdienybėje. Tai cirkuliacija šildymo ir aušinimo sistemose, karšto buitinio vandens tiekimas, nuotekų tvarkymas ir priešgaisrinės apsaugos sprendimai.
  • Komunalinės sritys: vandentiekio ir centralizuoto šilumos tiekimo sprendimai.
  • Žemės ūkyje – drėkinimo sistemų darbai.
  • Akvakultūroje – vandens transporto sprendimai.
  • Kasyboje – vandens tiekimo ir šalinimo darbai.
  • Naftos ir dujų pramonėje – sunkiųjų vandenų šalinimo darbai.
  • Bendroje pramonėje – vandens tiekime, slėgio didinime, vandens tiekimas katilams, skalbimo įrangoje.

Jeigu perkate vandens siurblį pirmą kartą, tuomet tikriausiai iškyla klausimas: kaip jį sumontuoti ir prižiūrėti? Todėl, pirkdami vandens siurblį, rinkitės tą tiekėją, kuris gali pasiūlyti ne tik prekės pristatymo, bet ir sumontavimo paslaugas. Ypač tai aktualu, kai perkama brangi įranga. Džiugi žinia ta, jog šiandien kone kiekviena prekybos vandentvarkos įranga įmonė siūlo savo įrangos sumontavimo ir priežiūros paslaugas.

Savaime suprantama, kad daugelis žmonių nemažai dėmesio skiria ir kainai, kuri gali būti tiek didelė, tiek mažesnė. Jeigu pirksite internetu – jums pavyks bent minimaliai sutaupyti, nes dažnai skelbiamas akcijas ir įvairias taikomas nuolaidas labai nesunku pagauti, kai yra galimybė internetinėje parduotuvė apsilankyti kad ir kasdien.

Parašykite komentarą