Ar verta naudoti kremą nuo saulės?

Kai kurie specialistai teigia, kad dauguma iš mūsų yra klaidingai įsitikinę saulės spindulių daroma žala mūsų organizmui ir pernelyg sureikšmina apsaugai nuo saulės skirtų losjonų teikiamą naudą. Pasak šių specialistų, tiesiogiai ant odos patekusi saulė ne tik kad nedaro žalos mūsų organizmui, bet atvirkščiai teikia didelę naudą, todėl nereikėtų besąlygiškai saugotis nuo saulės. Kaip yra iš tiesų? Būtent į šį klausimą šiame straipsnyje ir mėginsime atsakyti.

Mitas saulės spinduliai yra priešas žmogaus odai

Pasak dr. Al Sears iš Floridos, faktas, kad saulės spinduliai mums kenkia, o kremas nuo saulės mus saugo nuo jų, yra komercinė gudrybė. Anot dr. Sears, farmacinės kompanijos sukūrė apsauginį kremą tam, kad žmonės juo pasitepę galėtų tolygiai įdegti nenudegdami. Iš pradžių net nebuvo teigiama, kad apsauginis kremas žmogaus organizmą apsaugo nuo blogų saulės spindulių. Tačiau kai gamintojai pamatė būda, kaip galėtų iš šio kremo uždirbti daugiau, visiems pradėjo teigti, kad saulės spinduliai kenkia sveikatai, o jų gaminamas kremas nuo jų apsaugo.

Mūsų ryšys su saule

Dr. Al Sears iš Floridos teigia,  kad saulė yra geriausias mūsų draugas, kai kalbama apie gera savijautą, laikyseną ir apsaugą nuo ligų. Mes nuo neatmenamų laikų gyvenome natūralioje aplinkoje, su saulės patekėjimu keldavomės, su saulės nusileidimu guldavomės. Dienos darbus atlikdavome saulėje, buvome sveiki, stiprūs ir dainose bei maldose už tai dėkodavome saulei. Visa tai atsiminus tampa aišku, kad saulė nėra mūsų priešas, atvirkščiai ji mūsų draugas ir būdami joje optimalų laiko kiekį (neperdozuojant) iš jos gauname daugiau nei galime įsivaizduoti.

Saulės spindulių teikiama nauda

Būdami saulėje mes pasisemiame energijos, tampame žvalesni, pagerėja tiek fizinė kūno, tiek protinė veikla. Taip pat būdami saulėje mes tiesiogiai per odą gauname vitamino D, kaip ir mus veikiant ultravioletiniams saulės spinduliams su maistu gautas ergosterolis ir cholesterolis yra paverčiami vitaminu D2 ir vitaminu D3.

Vitaminas D reguliuoja tokių mineralinių medžiagų kaip kalcis, fosforas ir magnis apykaitą bei šioms medžiagoms padeda išsilaikyti kauluose ir dantyse. Apsaugo nuo osteoporozės, padeda iš organizmo pašalinti toksiškai veikiantį šviną. Vitaminą D galime gauti tik dviem būdais arba jį vartojant kaip vaistinį preparatą, arba kasdien po 10 minučių pabūnant gryname saulėtame ore.

Apsauginiai kremai

Apibendrinant šį straipsnį reikėtų pabrėžti, kad šio straipsnio tikslas nebuvo išsakyti kritiką apsauginių kremų atžvilgiu, bet greičiau šio straipsnio tikslas buvo išteisinti saulę. Jeigu jūs pakankamai daug laiko praleidžiate saulėje ir manote, kad jums reikalinga apsauga nuo jos, tokiu atveju galite dėvėti odą apsaugančius lengvus, šviesius rūbus arba pasitepti odą apsaugančiais kremais nuo saulės. Apsauginius kremus rekomenduojame pirki vaistinėse, prieš tai pasikonsultavus su vaistininku. Taip pat rekomenduojame sekti kremams nuo saulės siūlomas akcijas, pavyzdžiui gintarinė vaistinė leidinys, tokiu būdu prekes galima įsigyti kur kas pigiau. Naudokime apsauginius kremus pagal jų paskirtį ir nepamirškime, kad saulė nėra mūsų priešas.

Parašykite komentarą