Kavos aparatai kavinėms

Nepriklausomai nuo to, kokia yra Jūsų kavinės koncepcija, tikėtina, kad užsukusiems klientams norėsite pasiūlyti gardžios kavos. Šių gėrimų paruošimui dažniausiai naudojami kavos aparatai, tačiau komerciniai jų modeliai šiek tiek skiriasi nuo tų, kuriuos pasirenkame namams. Jei nutarėte įsigyti šį prietaisą savo kavinėje, tinkamiausią modelį Jums padės surasti žemiau pateikiami patarimai.

Rinkitės profesionalius kavos aparatus

Profesionalūs kavos aparatai kuriami taip, kad būtų pritaikyti komercinėms reikmėms, todėl jie dažnai pasirenkami ir kitiems verslams – tokius modelius dažnai galima sutikti biuro aplinkoje. Tačiau jie taip pat puikia tinka ir kavinėms. Pagrindinis tokių prietaisų išskirtinumas yra didesnis dydis: tokie modeliai gali pasiūlyti didesnes vandens ir kavos talpyklas, tad juos reikia rečiau papildyti. Šie kavos aparatai yra aprūpinami automatinėmis nukalkinimo programomis ir kitomis funkcijomis, užtikrinančiomis dar paprastesnį jų naudojimą bei priežiūrą. Pavyzdžiui, kai kurie modeliai gali pasiūlyti daugiau skirtingų kavos rūšių.

Tačiau kone svarbiausia, kad tokie prietaisai gali dirbti didesniu pajėgumu ir efektyviai paruošti didesnį kiekį gėrimų – tikriausiai sutiksite, jog tai kavinei yra itin aktualu. Patogesnis valdymas, galimybė dar labiau kontroliuoti gamybos procesą, prabangus, prie kavinės interjero derantis dizainas – tai dar keli tokių modelių išskirtinumai.

Pasirinkite tinkamiausią tipą

Dažniausiai profesionalūs prietaisai gali būti dviejų skirtingų tipų – automatiniai ir pusiau automatiniai. Automatiniai modeliai yra mėgstami dėl itin paprasto naudojimo: užtenka vos kelių mygtuko paspaudimų, kad būtų galima paruošti gardžią kavą. Be to, daugelis prietaisų gali paruošti ir gėrimus su puta. Tokiam procesui nereikia ypatingų įgūdžių, tad kavą galės paruošti bet kuris kavinės darbuotojas. Tarp profesionalių modelių itin palankiai vertinami Saeco kavos aparatai, tačiau rasite ir kitų dėmesio vertų variantų.

Pusiau automatiniai kavos aparatai reikalauja kiek daugiau žinių, o gaminimo procesas yra kur kas ilgesnis, todėl gėrimų paruošimu turės užsiimti įgudęs barista. Tiesa, jei įgūdžių darbuotojui netrūks, su tokiu prietaisu jam pavyks paruošti itin aukštos kokybės gėrimus. Šis tipas suteikia daug erdvės improvizacijoms, tad jeigu kava Jūsų meniu užima svarbią vietą, nesuklysite pasirinkę būtent tokį variantą.

Atsižvelkite į savo verslo poreikius

Tam tikri pasirinkimai priklauso ir nuo to, koks yra Jūsų verslo modelis. Pavyzdžiui, jei kava yra pagrindinis produktas ir papildomai prekiaujate tik prie jos derančiais kepiniais, aparatas bus vienas svarbiausių pirkinių. Tuomet geriausiai tiks dideliu pajėgumu dirbti galintys pusiau automatiniai modeliai. Tačiau jeigu tiekiate ir šiltą maistą, galima pagalvoti ir automatinį modelį. Tuo tarpu restoranuose labiausiai susikoncentruojama į gardžių patiekalų gamybą – juose kartais gali pakakti ir talpesnio lašelinio prietaiso. Geriausia, jei pagalvosite, kokią įtaką Jūsų verslo sėkmei daro kavos kokybė – pagal tai ir pasirinksite tinkamiausią variantą.

Apsispręskite, kiek ketinate investuoti

Tikėtina, kad priklausomai nuo kavos svarbos, priklausys ir tai, kiek būsite linkę investuoti į jos gaminimui skirtą prietaisą. Logiška, kad profesionalūs kavos aparatai pareikalaus kiek didesnių išlaidų nei buitiniai, tačiau kaip jau išsiaiškinome, jie pasiūlys ir kur kas ilgesnį privalumų sąrašą. Kiek ketinate išleisti – asmeninis Jūsų reikalas. Tačiau reikėtų turėti omenyje, kad ne visi prietaisai privers plačiai atverti piniginę. Pavyzdžiui, puikų kainos ir kokybės santykį gali pasiūlyti Melitta kavos aparatai. Platų jų pasirinkimą galėsite apžiūrėti Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia: https://pigu.lt/lt/buitine-technika-elektronika/virtuves-iranga/kavos-aparatai/f/melitta.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, lengvai surasite Jūsų kavinei tinkantį kavos aparatą. Gamintojai pasistengė, kad nestokotumėte pasirinkimo ir šiuolaikiškų funkcijų – svarbiausia, kad patys žinotumėte, ko labiausiai reikia Jūsų verslui.

Parašykite komentarą