Kieto kuro katilai stebina savo pranašumais: ką apie juos turi žinoti vartotojai?

Jaukiai rusenantis kieto kuro katilas puikiai sušildo vėsiais žiemos vakarais. Tai tradicinis, tačiau ne prastas šildymo variantas, kurio pranašumais džiaugiasi ne vienas būsto savininkas. Kuo ypatingi kieto kuro katilai ir ar apsimoka juos įsigyti?

Kokie yra kietojo kuro pranašumai?

Kieto kuro katilai išsiskiria šiais privalumais:

  • Mažos eksploatacijos išlaidos: kietasis kuras yra efektyvus ir ekonomiškas būdas šildyti namus 24 valandas per parą.
  • Sveikas pasirinkimas: šildymas kietuoju kuru gali labai sumažinti kondensaciją, padeda išvengti drėgmės kaupimosi ir pelėsio atsiradimo namuose. Negana to, atlikti medicininiai tyrimai taip pat parodė, kad šildymas kietuoju kuru gali sumažinti šienligės, astmos ir egzemos riziką.
  • Geresnis patalpų vėdinimas: Namai, kuriuose įrengti kieto kuro katilai ir naudojamas šildymas kietu kuru, yra geriau vėdinami nei tie, kuriuose šildomos kitos formos; Pats kamino naudojimas paskatins vėdinimą į namų trauką gryname ore ir pašalins „užterštą” orą.
  • Platus kuro asortimentas: nuo bedūmių anglių iki paruoštos deginti krosnyje išdžiovintos medienos ar pjuvenų briketų – šiandien be vargo rasite kokybišką kietą kurą, tinkantį jūsų katilui.
  • Patogus ir paprastas naudoti: Šiuolaikiniai kuro katilai lengvai valdomi ir palaiko jūsų namuose pageidaujamą temperatūrą visą dieną.
  • Garantuota šiluma: šildydami kietu kuru galite turėti atsargų, užtikrindami, kad jūsų namai bus šilti net ir nepalankiausiomis oro sąlygomis. Kad ir koks būtų oras, jums nereikia jaudintis dėl elektros tiekimo nutraukimo ar maitinimo sutrikimų.

Praktiški ekspertų patarimai kietojo kuro naudotojams

Prietaisui visada naudokite tinkamą kurą. Toks kuras geriau veiks prietaise, kuriam jis skirtas deginti. Katilo reikalavimų neatitinkantis kietasis kuras nesuteiks norimų rezultatų ir gali net pakenkti katilo būklei.

Visada deginkite geriausios kokybės kurą, kurį galite sau leisti. Šilumos kiekis bus didesnis ir pelenų po naudojimo liks mažiau.

Reguliariai valykite kaminą – bent kartą per metus arba dažniau. Ypač, jei kieto kuro katile kūrenate anglį ar medieną.

Užtikrinkite profilaktinę priežiūrą: kad prietaisus kasmet prižiūrėtų kvalifikuotas inžinierius ir kad jie būtų reguliariai prižiūrimi pagal gamintojo instrukcijas.

Parašykite komentarą