Medinės vidaus durys: konstrukcijos, apdaila ir dizainas

medinės durys

medinės durysNatūralios medienos vidaus durys žavi savo išskirtiniu dizainu, prabanga, elegancija ir jaukumu. Nors paprastai medinės durys siejamos su klasikiniu interjeru, dizaino specialistai teigia, kad originalių spalvų ir raštų medžio konstrukcijos savo vietą atras ir moderniame ar minimalistiniame interjere. Svarbiausias medinių konstrukcijų privalumas – jų ilgaamžiškumas ir natūralumas. Iš kitos pusės, tai gana didelių investicijų ir daug priežiūros reikalaujantis sprendimas.

Medinių vidaus durų gamyba ir apdaila

Paprastai medinių vidaus durų gamybai naudojamas ąžuolas, uosis ar pušis. Tačiau, esant specialiems poreikiams, galima rinktis ir rečiau sutinkamos medienos duris. Ekologiškos ir originalios konstrukcijos pagyvina interjerą ir padeda kurti jaukią namų atmosferą. Be to, jei pirkėjai pageidauja, durys gali būti puošiamos originaliais dekoro elementais, stiklo konstrukcijomis, metalo dirbiniais ir t. t.

Medinės durys gaminamos tiek standartinių matmenų, tiek pagal individualius išmatavimus. Jei renkatės pastarąjį variantą, turite atlikti tikslius matavimus (arba pasikviesti šios srities specialistus) ir pagalvoti apie jūsų lūkesčius atitinkantį durų dizainą. Primename, kad medžio masyvo durys gali būti lakuojamos, beicuojamos, dažomos ar alyvuojamos. Taip pat, priklausomai nuo pirkėjo išsikeltų lūkesčių, įstatomi pageidaujami vyriai, rankenos ir spynos. Kad sumažintumėte rūpesčių bagažą, pasidomėkite, kokias paslaugas teikia pasirinkta durų gamybos įmonė, pasiklauskite, ar atliekami durų montavimo darbai. Nepamirškite, kad durų eksploataciją, jų ilgaamžiškumą ir kokybę lemia ne tik gamybinės medžiagos, bet ir montavimas.

Vidaus durų konstrukcija ir gamintojo suteikiamos garantijos

Medinių vidaus durų konstrukcija susideda iš staktos ir varčios. Staktos gaminamos, įvertinus sienų storį. Durų varčia – tai pasirinkto medžio masyvo rėmas su įsprūdais ir dekoratyviomis juostomis (arba be jų). Priklausomai nuo konkrečių pageidavimų, vidaus durys gali turėti slenkstį arba būti be jo. Rinkdamiesi vidaus duris, nepamirškite pagalvoti apie apvadus. Paprastai šių spalva ir stilius derinami prie pasirinkto durų modelio. Apvadai gali būti jungiami 90 arba 45 laipsnių kampais.

Kad būtumėte tikri durų kokybe ir ilgaamžiškumu, rinkitės patikimą durų gamintoją ir pardavėją, įvertinkite jo patirtį, jei įmanoma, pasidomėkite buvusių klientų atsiliepimais. Rinkitės ilgametę patirtį turinčius gamintojus, kurie dirba su aukštos kokybės medžiagomis ir modernia įranga. Pasidomėkite vidaus durims suteikiamomis garantijomis. Nepamirškite pasikalbėti dėl medžio konstrukcijų priežiūros ir valymo darbų.

Vienas komentaras apie “Medinės vidaus durys: konstrukcijos, apdaila ir dizainas”

  1. Laba diena.
    Reikalingos trejos baltos vidaus durys, su paslėptais vyriais ir stiklais.
    Domina kainos.
    Iš anksto dėkoju už atsakymą
    Pagarbiai
    Sigita

Parašykite komentarą