Kas yra kreatinas monohidratas ir kaip jis veikia?

kreatinas monohidratas vilniuje
kreatinas monohidratas vilniuje

Vieniems patinka sportas, kiti trokšta gražiai atrodyti. O kai kurie mėgsta sportą ir išnaudoja tai kaip privalumą, siekdami norimų kūno formų. Nesistengiant sumenkinti kitų miestų reikėtų paminėti, kad kūno formų tobulinimu itin susidomėję sostinės gyventojai. Taip ir kreatinas monohidratas Vilniuje sulaukia nemažai dėmesio.

Sportas, dietos, maisto papildai – kiekviena iš šių temų sulaukia gausybės įvairių nuomonių. Kreatinas monohidratas Vilniuje aktualus ne tik dėl poveikio. Ypač svarbu, kaip reikia naudoti. Tolimesnėse eilutėse – ir apie poveikį, ir apie vartojimą. Apie tai, kaip organizme gaminamas kreatinas (fosfokreatinas), galėtų daug papasakoti biologai. Jei organizmas pats pasirūpina šia medžiaga, kam tada reikalingi papildai? Tam, kad būtų padidinamas fosfokreatino kiekis raumenyse. Ši tema neabejotinai sietina su jėga, todėl parduotuvėse kreatino dairosi norintys pasiekti geresnius sportinius treniruočių rezultatus. Priaugama šiek tiek svorio, todėl ir raumenys atrodo masyvesni.

Taip trumpai apibūdinome, kas per medžiaga yra tas kreatinas. O štai apie vartojimą kalbama skirtingai, konkrečios dozės priklauso ir nuo konkretaus produkto. Visgi galima pateikti vieną kitą įžvalgą. Pirmoji įžvalga: per dideli kiekiai gali turėti neigiamos įtakos. Kai padaugėja energijos ir entuziastingiau atliekami vienokie ar kitokie pratimai salėje, galima ir persitempti, patirti traumų. Todėl geriau nepiktnaudžiauti ir laikytis gamintojų bei trenerių nurodomų rekomendacijų.

Teigiama, kad medžiagą reikėtų vartoti nuo 6 iki 8 savaičių. Būtina pertrauka, kuri turi siekti ne mažiau negu 4 savaites. Kitu atveju vėliau nebus norimo efektyvumo. O padarius pertrauką vėliau efektyvumas toks, kokio ir tikimasi. O koks kiekis turėtų būti suvartojamas per dieną? 60 kilogramų kūno masės – 10 gramų. Tokią normą rekomenduojama išskaidyti į du kartus, nevartoti visko iš karto. Nauda pastebima, tačiau tik tada, kai laikomasi rekomendacijų. Paminėtos normos taikomos konkrečiai kreatinui monohidratui (kalbant apie kitas kreatino rūšis skaičiai gali kisti).

Besitreniruojančius asmenis dominantis kreatinas monohidratas Vilniuje tarp sportuojančiųjų yra gana plačiai aptariama prekė. Pastarieji rekomenduoja PonasBicepsas.lt, kur yra iš ko pasirinkti. Ar aptarta medžiaga naudinga, kokios normos tinkamiausios – šie klausimai turėtų būti pateikiami specialistui, pavyzdžiui, profesionaliam treneriui. Tada ir sportinio rezultato siekimas treniruotėse efektyvesnis, sklandesnis.

Parašykite komentarą