Geram regėjimui – lęšiai, akių lašai ir maisto papildai

lęšiai

lęšiaiAkių ligos – dažnas XXI amžiaus sveikatos sutrikimas. Specialistai teigia, kad kasmet daugėja žmonių, turinčių trumparegystės ar toliaregystės problemų. Geram regėjimui užtikrinti naudojami akiniai ir kontaktiniai lęšiai. Profilaktikai rekomenduojami akių lašai ir subalansuoti maisto papildai. Primename, kad siekdami pasirūpinti akimis, turite reguliariai lankytis pas akių gydytoją ir tikrinti regėjimą.

Profesionali akių patikra

Jei nusprendėte nešioti akinius arba kontaktinius lęšius, visų pirma turite pasitikrinti regėjimą. Bendraukite tik su profesionaliais akių gydytojais, dirbančiais su modernia ir patikima įranga. Profesionalią akių patikrą siūlo daugelis šiuolaikinių optikos salonų. Čia dirba ilgametę patirtį turintys gydytojai-oftalmologai, nuolatos tobulinantys savo įgūdžius įvairiuose mokymuose bei seminaruose. Atlikę akių patikrą, specialistai rekomenduos geriausią regėjimo korekcijos būdą ir patars dėl profilaktinės akių priežiūros.

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai?

Nors akiniai yra populiariausia regėjimo korekcijos priemonė, kontaktiniai lęšiai sparčiai augina klientų gretas. Lęšių populiarumą lemia jų universalumas ir galimybė juos naudoti tiek sportuojant, tiek šokant ar užsiimant kita aktyvia fizine veikla. Priklausomai nuo konkrečių pirkėjų pageidavimų, klientai gali rinktis tiek mėnesinius, tiek dviejų savaičių ar vienadienius lęšius. Pastarieji vertinami dėl didesnio laidumo orui ir lengvesnės priežiūros. Iš kitos pusės, tokie lęšiai, nešiojant juos kiekvieną dieną, pareikalaus didesnių investicijų. Jei galvojate apie kasdienį lęšių naudojimą, siūlome rinktis mėnesinius gaminius. Visais atvejais pasitarkite su akių gydytoju, kuris padės išsirinkti konkrečiai jums tinkančią prekę.

Akių lašai ir maisto papildai

Akių lašai skirti tiek kontaktinių lęšių, tiek akinių turėtojams. Svarbiausias šių gaminių tikslas – sumažinti akies sausumą ir su tuo susijusį diskomfortą. Akies dirginimas gali būti juntamas tiek dėl išorinės taršos, tiek dėl įtempto akių darbo ir dažno kontaktinių lęšių naudojimo. Kokybiški akių lašai ne tik drėkina akis, bet ir mažina jų paraudimą, suteikia ilgalaikį komforto ir patogumo jausmą. Lašai rekomenduojami žmonėms, intensyviai dirbantiems kompiuteriu ir būnantiems patalpose, kur daug rūkoma arba gausu dulkių.

Geram regėjimui reikalingi ir maisto papildai bei vitaminai. Profesionalūs akims skirti maisto papildai yra subalansuoti akių sveikatos stiprinimui, regėjimo sutrikimų ir ligų profilaktikai bei prevencijai. Reguliariai geriami vitaminai mažina akių sudirgimą ir nuovargį, gerina akies tinklainės ir smegenų kraujotaką, stiprina akies nervų funkciją, apsaugo nuo uždegiminių reakcijų. Maisto papildai rekomenduojami žmonėms, sergantiems akių ligomis, trumparegystės ir toliaregystės atvejais, sergant katarakta, glaukoma ar esant kitiems akių sveikatos sutrikimams.

Parašykite komentarą