Trumpalaikiai kreditai gali tapti greita pagalba

trumpalaikiai kreditai

trumpalaikiai kreditaiArtėjant metų pabaigai, nemažai iš mūsų susimąstome, kur dingsta pinigai. Ruošiantis šventėms, jie iš piniginės iškeliauja stebėtinai greitai, o sugrįžti tikrai nelinkę. Todėl norint pasiruošti metų palydėjimui, o kitų metų nesutikti tuščiomis, ne retai naudinga greitai pagalba – trumpalaikiai kreditai. Tai puikus būdas išspręsti nedidelius finansinius klausimus metų pabaigoje, nenuskriaudžiant šventinės nuotaikos. Tačiau ne visi žino, kaip tiksliai reikia skolintis, kad trumpalaikės paskolos netaptų našta. Tam reikia iš anksto suplanuoti ne tik skolinimosi, bet ir atidavimo laikotarpius.

  1. Rinkitės patikimą kreditorių. Lietuvos finansų rinkoje gausu finansų dalyvių, o ypač dabar, kai skolinimasis yra labai lengvas ir greitas. Tuo, kad Lietuvoje daug žmonių naudojasi trumpalaikiais kreditais, naudojasi ir pasipelnyti mėgstantys sukčiai. Todėl norint pasiskolinti, geriau iš anksto apie tai pagalvoti. Trumpalaikis kreditas su visomis garantijomis suteikiamas tik iš oficialiai tokia veikla užsiimti galinčio kreditoriaus. Todėl nemanykite, kad pasiskolinę iš privataus asmens ar nežinomos kompanijos, būsite apsaugoti. Prieš pasirinkdami kredito bendrovę, geriausiai pasitikrinkite, ar ji įrašyta į Lietuvos banko kreditorių sąrašą. Taip būsite tikri, jog neliksite apgauti.
  2. Nesiskolinkite per daug. Viena didžiausių problemų, su kuria susiduria gyventojai, pasiskolinę iš greitųjų kreditų bendrovių, tai per didelė pinigų suma. Trumpalaikiai kreditai tuo ir gelbsti, kad jie skolinami trumpam laikui, tad paskola turi būti maža. Taip ją lengviau bus atiduoti. Paskaičiuokite, kiek tiksliai pinigų Jums reikia ir nemanykite, jog jei jau skolina, galima prašyti ir daugiau. Atminkite, jog trumpas kreditas pasižymi didelėmis palūkanomis, tad jau vien tai reiškia, kad atiduoti turėsite daugiau nei pasiskolinote. Tad kam dar save papildomai apsunkinti didesne paskola.
  3. Planuokite atidavimą. Nors skolinantis pinigus, norisi juos gauti kuo greičiau, reikėtų prieš paimant kreditą, pagalvoti ir apie jo atidavimą. Daugelis mano, jog tai daryti būtina tik skolinantis dideles pinigų sumas ilgam laikui. Tačiau iš tiesų trumpalaikės paskolos taip pat turi būti planuojamos. Kitaip net ir maža paskola, kurios nesugebėsite atiduoti, gali įtraukti jus į nemalonų paskolų liūną, kai nesugebant atiduoti paskolos, tenka skolintis iš kitų, o vėliau sunku net ir susigaudyti, kaip atsitiko taip, kad atlyginimas jau mažesnis nei finansiniai įsipareigojimai kreditoriams.

 

Parašykite komentarą