Nepakeičiami pagalbininkai prekyboje

kasos aparatas

kasos aparatasNesvarbu, ar turite nedidelį asmeninį verslą, ar didelį perkybos centrą, reikia tinkamai pasirūpinti ne tik tikslia apskaita, bet ir greitu aptarnavimu, kad klientas liktų patenkintas. Vietose, kuriose prekiaujama įvairiais produktais ar siūlomos mokamos paslaugos, kasos aparatas – nepamainomas įrenginys bei nepakeičiamas pagalbininkas prekybos versle.

Kasos aparatų įvairovė

Kasos aparato išsirinkimas ganėtinai svarbus darbas, kadangi jo naudojimo reikalavimus apibrėžia ir VMI. Kasos aparatų asortimentas – itin gausus, galima rinktis ir iš ypatingomis techninėmis savybėmis pasižyminčių kasos aparatų.

Elcom EURO serijos kasos aparatai labai modernūs, kompaktiški bei puikiai atlieka savo funkcijas. Mažos ir vidutinio dydžio parduotuvės bei maitinimo įstaigos dažnai renkasi Euro-150TE kasos aparatus, kadangi su šiuo kasos aparatu vienu metu gali būti atidaryti net 99 staliukai, o neapmokėti užsakymai gali būti perkeliami kitai pamainai. Be to, gali būti atspausdintas kasos aparato kvitas, kurio ilgis gali siekti 99 eilutes.

Jei turite nedidelį verslą bei prekiaujate kioskeliuose, turguje, automobilių stovėjimo aikštelėse, viešajame transporte, užkandinėse, nuomos punktuose, grožio salonuose ar sveikatingumo įstaigose, tada jums turėtų patikti kompaktiškas, nedidelis nešiojamas kasos aparatas Elcom. Nuo senesnio modelio skiriasi tuo, kad šiame kasos aparate jau yra elektroninė kasos juosta. Šį nedidelį kasos aparatą galite ne tik nešiotis rankoje, bet ir prisitvirtinus prie diržo. Tai itin patogu, paprasta ir mobilu, kuomet darbe reikia vaikščioti iš vienos vietos į kitą.

Inovatyvių sprendimų gali pasiūlyti ir MPOS aparatas. Tai smulkiajai prekybai skirtas mobilus kasos terminalas. Šis terminalas sudarytas iš Android įrenginio (mobiliojo telefono ar planšetės) bei nešiojamo fiskalinio spausdintuvo „Tremol“. Kadangi MPOS atlieka kasos aparatų funkcijas, jis puikiai tinka naudoti vietose, kuriose pardavimas vyksta tiesiog prie pirkėjo ar reikia išspausdinti fiskalinį čekį. Beje, reikia nepamiršti pasirūpinti ir kitais kasos aparato elementais: kasos juosta, galbūt norite integruoto brūkšninio kodų skaitytuvo kasos aparate ar elektroninių svarstyklių.

Svarbiausia – kuo paprastesnis kasos aparatų naudojimasis

Kasos aparatų aptarnavimas turi būti tikslus, greitas ir nepriekaištingas. Tokiu būdu norima išvengti finansinių klaidų. Pardavimų srityje būdinga nuolatinė darbuotojų kaita. Tad čia išplaukia dar vienas svarbus momentas – kuo paprastesnis naudojimasis kasos aparatu. Tai padės išvengti papildomų išlaidų: nereikės ilgai apmokyti naujų darbuotojų ir nesusidarys laiko prastovos. Tik greitai perkandama kasos aparatų sistema sutaupo laiko bei pagerina darbuotojų našumą.

Kasos aparato kaina lemia įvairūs faktoriai: ar kasa laidinė, ar turi pakraunamas baterijas; ar ji nešiojama, o gal priešingai stacionari; ar turi modernią elektroninę sistemą, o gal tik minimalią; ar ja bus naudojamasi jūsų darbuotojų, ar veiks kaip savitarnos kasa.

Ir pabaigai – keletas patarimų prieš renkantis kasos aparatą. Visų pirma apsvarstykite savo verslo dydį bei ateities planus, jei planuojate plėstis, tada verta investuoti į geresnį ir modernesnį kasos aparatą. Antra, apgalvokite apie kasos juostos pasirinkimą, pvz.: terminės juostos brangesnis, tačiau jos sunaudoja mažiau spausdinimo dažų, o vienasluoksnė kasos juosta – pigesnė, tačiau spausdinimo metu sunaudoja daugiau dažų. Atkreipkite dėmesį ir į kasos aparato saugumą: ar kasa rakinama, ar autorizuojama slaptažodžiu. Raktelį gali turėti ir paimti bet kas, o slaptažodis – ne taip lengvai įveikiamas ir perduodamas kitiems asmenims. Tai tik keletas gairių, kurios tikėtina užves jus ant kelio ir padės išsirinkti geriausią variantą. Tad kasos aparatas – ne trumpalaikis pirkinys, o ilgalaikė investicija į jūsų verslą.

Parašykite komentarą