Kaip parašyti gerą SEO paslaugos tekstą?

seo paslaugos
seo paslaugos

Niekam ne paslaptis, kad SEO paslaugos kokybei milžinišką įtaką daro turinys. Tačiau tekstai – sritis labai panaši į grožį. Čia nėra nei kokybės apibrėžimo, nei objektyvios įdomumo vertinimo skalės. Vis dėlto, tam tikros bendros taisyklės galioja.

Raktinių SEO žodžių pasirinkimas

Pagrindinis SEO paslaugos teksto išskirtinumas yra raktiniai žodžiai ir frazės. Pageidautina, kad jų būtų ne per daug, ne per mažai. Taip pat panaudota reikiamu laiku, reikiamoje vietoje ir tinkama forma. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad toks iššūkis nėra neįveikiamas. Tačiau net patyrę žurnalistai ir rašytojai kartais apsigauna ir sudega pačioje pirmoje teksto rašymo dalyje. Kaip sakė garsusis Izaokas Zingeris: „Šiukšliadėžė tebėra geriausias rašytojo draugas”. Kaip taisyklė, kuo garsesnis rašytojas, tuo daugiau popieriaus tas dinozauras yra sugadinęs.

SEO paslaugos teksto apimtis turėtų užimti apie pusantro A4 formato lapo. Iš čia panaudotų žodžių skaičiaus vos 1-3 proc. gali būti raktažodžiai. Priežastis paprasta – algoritmai užprogramuoti vadovaujantis sveika nuovoka – kas per daug tas nesveika. Per daug raktinių žodžių gali būti teksto susieto su šlamštu, o ne vertingu turinio, priežastis.

Kita vertus, jeigu raktinis žodis bus įmontuotas netinkamoje vietoje – jis iškris iš konteksto. Ar Jūs norėtumėte skaityti netvarkingą SEO paslaugos tekstą? Manau, kad ne, o juk rašoma visų pirmiausiai savo brangiausiems ir mylimiausiems svetainės lankytojams.

Sakinių struktūra

Pradedantį rašytoją dažnai išduoda ilgi kaip pasaulis sakiniai, bei nuolat įterpiami frazeologizmai. Tai puodas būtinai tampa nuvalkiotai juodas, tai vandenynas be kraštų. Blogiausia kas gali nutikti, nutinka viešųjų ryšių specialistėms, kurios nori paruošti SEO paslaugos tekstą ir kol išvardina visus dokumentus, įsakymus bei įstatymus, pamiršta kas buvo parašyta sakinio pradžioje. Tad venkite šablonų ir ilgų sakinių. Rašykite aiškiai. Juk ne į konkursą susirinkome. Mūsų tikslas – suteikti vertę vartotojui. Jeigu tekstas bus aiškus ir konkretus, Jūsų tikslas bus pasiektas.

Skaitytojo įtraukimas

Kiek sudėtingesnė situacija su skaitytojo įtraukimu. Varu į svetainę neatvarysite nei vieno žmogaus, kuriam tinklaraščio tematika ne prie širdies. Taip pat galima greitai išspirginti susirinkusius su nenaudingais tekstais (sąmoningai nerašau įdomiais, nes tai per daug individualu). Todėl dar prieš pradėdami stuksenti klaviatūrą iškelkite sau tikslą, t.y. Ar norite gauti iš skaitytojų atgalinį ryšį ir kviesti jį komentuoti? Gal norite sužadinti lankytojų susidomėjimą? Ar taikote į potencialių klientų rato padidinimą ir eisite pardavimui skirtų tekstų rašymo kryptimi? Tam Jums teks pažinti savo vartotoją, įsiklausyti į klientą. Pažindami savo klientą ir turėdami konkretų tikslą galėsite be vargo pritaikyti tinklaraščio tematiką ir rašymo stilių.

Tai tik bendro pobūdžio taisyklės. Jeigu turite klausimų arba norite pasikonsultuoti, rašykite… Mes kaip galėdami greičiau susisieksime.

Parašykite komentarą