LEGO – vaikų ugdymo ir raidos stebuklas

lego city

lego cityMotorika – ne variklių mokslas. Čia nėra tokių terminų kaip TDI ar „stūmoklis“. Tai tema, susijusi su žmonių ir gyvūnų judesiais. Klausiate, kas bendra tarp pavadinime minimo Lego ir mokslo apie judesius? Pasirodo, kad tokie konstruktoriai kaip Lego City ne tik įdomūs, bet ir lavinantys. Ne tik fantaziją, bet ir motoriką.

Kalbant apie bet kokius žaislus pirmiausia svarbu paminėti amžiaus grupes. Jei ant pakuotės parašyta „9+“, tai žaislas skirtas devynmečiams ir vyresniems. Todėl septynerių ar aštuonerių metų vaikui netiks. Vienas iš aspektų – smulkios detalės. Ir tėvams, ir žaislų gamintojams svarbu, kad žaislų detalės netaptų sužeidimų priežastimi. O visa tai susiję su saugumo tema – tėvai renka vaikiškas prekes atsakingai, ieško ne tik įdomių, bet ir kokybiškų žaislų.

Lego ir kokybė – labai artimos sąvokos. Lego City ir kiti konstruktorių variantai žinomi ir mėgstami visame pasaulyje. Yra visokios tematikos konstruktorių, skirtų įvairioms amžiaus grupėms ir skirtingiems pomėgiams. Tėvai atranda tai, kas tinka ir dukrai, ir sūnui. Net ir pagal kainą galima išsirinkti priimtiniausią produktą.

Tarp Lego tikrai yra tokių žaislų, kurie verti priimtiniausiųjų vardo. O Lego City šio straipsnio pavadinime ne veltui apibūdintas kaip vaikų ugdymo ir raidos stebuklas. Ne be reikalo užsiminta ir apie motoriką. Konstruojant ne tik lavinamas protas, bet ir atliekami įvairūs judesiai – vaikai renka detales, jas komplektuoja, bando sudėlioti darnią visumą. Kūrybiškumas derinamas su lavinimusi. Specialistų teigimu, smulkiųjų kūno raumenų lavinimas susijęs su kalbos sugebėjimais.

Žinoma, nereikia norėti, kad jūsų penkiametis kalbėtų kaip oratorius. Tačiau tinkamai parinkti žaislai prisideda prie geriausios raidos ir tampa pamatu tolesniam lavinimuisi.

Verta aptarti ir fantaziją, nes Lego ir fantazija – tarsi sinonimai. Vien pažvelgus į Lego City aiškėja, kad tai nėra koks blankus konstruktorius. Kurti miestą – įkvepianti veikla. Juk įdomu pasijusti statytoju, stebėti kūrybinį progresą.

Daugeliui tėvų svarbiausia, kad konstruktoriai lavina motoriką, o kartu ir kalbos gebėjimus. O mažieji džiaugiasi nuostabiais žaislais.

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą