Kokias klaidas dažniausiai daro kačių šeimininkai?

kaciu maistas

kaciu maistasVeterinarai pripažįsta, kad dažniausios kačių šeimininkų klaidos yra susijusios su netinkama augintinio mityba. Todėl jie sudarė sąrašą produktų, kuriais maitinant katę rizikuojama jos sveikata.

Termiškai neapdorota žuvis ir kaulai

Kokybiškas kaciu maistas yra Jūsų augintinio sveikatos garantas ir susirgimų prevencija. Verta pripažinti, kad geriausias kaciu maistas tai ne visuomet reiškia natūralus. Tai greičiau – subalansuotas ir termiškai apdorotas kaciu maistas. Nors žuvis laikoma sveika ir kačių racionui tinkama mitybos dalimi. Termiškai neapdorota, t.y. žalia žuvis turi tiaminazes. Jos naikina  B grupės vitaminą, kas gali katei sukelti traukulius, neurologinius susirgimus.

Nemažai bėdų sukelia ir kieti kaulai. Jie ne tik gali apžeisti žarnyną, bet ir juos kąsdama katė gali susižeisti, pažeisti dantenas. Todėl pats tinkamiausias sausas maistas sterilizuotoms katems yra kaciu maistas josera arba kaciu maistas royal canin.

Kiaušiniai ir pieno produktai

Maži kačiukai taip meilei laka pieną, kad ir suaugusią katę norisi juo palepinti. Deja, suaugusi katė netoleruoja laktozės. Todėl karvės ir ožkos pienas bei jo gaminiai gali sukelti rimtų virškinimo trakto problemų.

Pankreatitą gali sukelti kiaušiniai. Nors baltymai yra labai naudingi katėms, kiaušiniai gali sukelti kasos uždegimą. Savo katę geriau palepinkite tokiu skanėstu kaip kaciu maistas super premium.  Taip pat verta prisiminti, kad sterilizuotu kaciu maistas turėtų būti dar labiau prižiūrimas ir atidžiau renkamas. Norėdami savo katei skirti viską kas geriausia, Jūsų pasirinkmu turėtų tapti kaciu maistas felix.

Svogūnai ir riebalai

Veterinarai prašo kačių šeimininkų nepamiršti, kad meiliosios murklės yra dvigubai jautresnės už šunis toksinams. Jų paprastai ypač didelė koncentracija yra svogūnuose ir česnakuose. Šie produktai gali katei pažeisti raudonuosius katės kraujo kūnelius ir sukelti anemiją.

Katei virškinimo trakto problemas sukelia riebalų vartojimas.

Verta itin atidžiai derinti katės mitybą, o kaciu maistas turėtų būti derinamas pagal jai rekomenduojamų vitaminų ir mineralų dienos normą. Geriausias kaciu maistas – jau subalansuotas, sausas. Be to ieškodami kur yra kačių maistas akcija internete galite nemažai sutaupyti.

Parašykite komentarą