Ar anglų kalbos kursai gali būti ir naudingi, ir įdomūs?

anglų kalbos kursai

anglų kalbos kursaiMokymasis paprastai laikomas vertybe, bet gana dažnai atbaido. Nuobodu, reikia skirti daug laiko, kyla įvairiausių klausimų… Todėl anglų kalbos kursai kartais būna apgaubti svarstymų šešėlių. Verta ar neverta? Tačiau atsakymas vienas – anglų kalbos kursai šimtu procentų verti dėmesio.

Jau vien tai, kad laikas leidžiamas naudingai, įkvepia pradėti gilintis į kalbos subtilybes. Net jei anglų kalba iš pažiūros pasirodo kaip lengva ir nereikalaujanti pastangų, vis tiek pavyksta rasti įsimintinų taisyklių. Pavyzdžiui, skirtumas tarp „among“ ir „between“. Iš pažiūros reikšmė vienoda. Bet tik iš pažiūros…

Beje, jei manote, kad mokymasis tikrai lengvas ir nereikalaujantis pastangų… kodėl nepradedate mokytis? Tai lengva provokacija, tačiau atskleidžianti gana rimtą dalyką, netgi krikštijamą sudėtingu terminu. Prokrastinacija. Paprasčiau tariant, atidėliojimas. Vaizdžiai šnekant, pavasarį nusprendžiama ką nors pradėti, o pradedama rudenį…

Bet ar atidėliotume, jei žinotume, kad anglų kalbos kursai gali būti ir įdomūs, ir naudingi? Turbūt ne. Užsiregistruotumėte, o apsilankę pirmoje paskaitoje suprastumėte, kad priėmėte puikų sprendimą.

Kaip neatidėlioti? Rinkitės gerus kursus, kuriuos lankyti norėsite. Kokie kiti patarimai? Pagalvokite, kaip naudinga mokėti anglų kalbą. Ji itin svarbi įvairiais atvejais, pavyzdžiui, siekiant karjeros aukštumų. Juk neretai kilti karjeros laiptais trukdo būtent užsienio kalbos nemokėjimas. Bet tai galima pakeisti (jei prokrastinacija netampa jūsų drauge).

Aišku, niekas neliepia mokytis itin įtemptai. Niekas nesako, kad turite pretenduoti į vertėjų lygį. Niekas nenurodo, kiek žodžių turėtumėte įsisavinti. Visa tai labai individualu, priklauso ir nuo norų, ir nuo to, kiek laiko galite skirti. Geriausia, kad anglų kalbos kursai ne visada reikalauja didžiulių laiko sąnaudų.

Bandant išsiaiškinti, ar įmanoma rasti visapusiškai dėmesio vertus kursus, susipažįstama su informacija, atsiliepimais. Jei žmonėms kokie nors kursai patiko, tai greičiausiai bus rekomenduojami ir pažįstamiems.

Dar verta paminėti, kad skiriasi besimokančiųjų tikslai. Vieni nori kiek pastiprinti jėgas užsienio kalbos srityje, kiti trokšta nepriekaištingai susišnekėti užsienietiškai, treti turi konkretų tikslą, pavyzdžiui, naują gabumą įtraukti į CV.

O jei paklaustumėte, ar yra naudingų užsienio kalbos pamokų, neabejotinai atsakytume TAIP. Tai nereiškia, kad viską išmoksite neįdėdami nei kiek pastangų. Bet nereiškia ir nuobodumo ar pernelyg didelio krūvio.

P.S. Kursai geriau nei savarankiškas mokymasis. Nereikia savęs versti, nes nustatytas laikas ir konkreti tematika jau savaime disciplinuoja.

 

Parašykite komentarą